Δημοτικές Εκλογές 2019: Ενημέρωση ,Ερωτήματα και Διαδικτυακές ψηφοφορίες - απαντήσεις


Έναρξη προεκλογικής περιόδου πέντε μήνες πριν τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές  με συνέδρια , συζητήσεις και ένα ατελείωτο κύκλο επαφών από όλα τα επιτελεία των εν δυνάμει συνδυασμών στην Λοκρίδα να έχουν ήδη πάρει φωτιά. Ο Δήμος των Λοκρών φαίνεται να έχει από νωρίς πρώτη θέση στις συζητήσεις των πολιτών με τα σενάρια αλλά και τα ερωτήματα να είναι ήδη πολλά. Ποιοι θα είναι τελικά οι συνδυασμοί;  Ποιος θα ηγηθεί των παρατάξεων; Πρέπει ο Δήμαρχος να είναι από την έδρα του Δήμου Αταλάντη η όχι; 

Το Λοκρών Κάλπες σε συνεργασία με το ἐν Λοκροῖς θα προσπαθήσουν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου  να δώσουν απαντήσεις εκεί που μπορούν αλλά και να θέσουν ερωτήματα απευθείας στην βάση του εκλογικού σώματος για θέματα που προκύπτουν ώστε να υπάρξει μια αντικειμενική ενημέρωση. 

Όπως είχε προαναφερθεί από το ἐν Λοκροῖς σε άρθρα του ο εκλογικός συνδυασμός που φαίνεται ότι θα παραμείνει υπό την ίδια ηγεσία είναι μόνο αυτός του  Δημάρχου Λοκρών κου Νίκου ΛιόλιουΟ συνδυασμός του νυν Δημάρχου φαίνεται ότι αντιμετωπίζει προβλήματα και στις 4 μεγάλες εκλογικές ενότητες Αταλάντη, Μαλεσίνα, Μαρτίνο και Λιβανάτες με   αρκετούς συμβούλους, πρώην και νυν Αντιδημάρχους  με τους δυσαρεστημένους  κο Γιάννη Χριστοφόρου και την κα Γιάννα Θεοδοσίου να δηλώνουν παρών στην ανοιχτή συγκέντρωση ''BATIS''. Πάντως ο νυν Δήμαρχος μέχρι στιγμής φαίνεται να προχωράει με τις ''μεταγραφές'' του κου Ανδρέα Κορέντζελου και  του κου Άγγελου Γκιώνη προσπαθώντας να μετριάσει τις απώλειες  του. 
Από την μεριά της Αντιπολίτευσης ο κος Κώστας Αγγελούσης αποδυναμωμένος από τα στελέχη που τον συντρόφευαν κατά την τελευταία του εκλογική αναμέτρηση, φέρετε να  να κάνει  μια ύστατη προσπάθεια θέλοντας να δώσει το ''δαχτυλίδι'' της διαδοχής στον ιατρό κο Ντίνο Ιωάννου. Αυτό όμως μετά το συνέδριο ''BATIS'' και την απουσία τους δεν φαίνεται να είναι εφικτό. Ο λόγος είναι ότι κατά το συνέδριο ''BATIS'' η παράταξη της αντιπολίτευσης συμφώνησε ομόφωνα  ο νέος αρχηγός να προκύψει μέσα από το σύνολο των υποψηφίων Δημοτικών συμβούλων που θα καταθέσουν υποψηφιότητες εως τις 20 Δεκεμβρίου και ότι το χρίσμα δίνεται μόνο μέσα από Δημοκρατικές διαδικασίες.  Όπως και να έχει από το συγκεκριμένο συνέδριο που τελούταν υπό την αιγίδα της ΝΟΔΕ Φθιώτιδος τα ονόματα που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής είναι  αυτό της προέδρου της ΔΗ.Μ.Τ.Ο. Λοκρών κας Βάσως Σίμου-Παλαιολόγου,εκείνο του πρωτεύοντα σε  σταυρούς της αντιπολίτευσης και μέλους της ΚΕΔΕ κου Κώστα Σούλια καθώς και του πρώην Βουλυτή με τους ΑΝΕΛ κου Θοδωρή Χειμάρα.
Ο επόμενος συνδυασμός που φαίνεται να δημιουργείτε είναι εκείνος υπό τον πρώην Αντιδήμαρχο Αταλάντης κο Θανάση Ζεκεντέ. Ο αρχηγός του εν δυνάμει συνδυασμού έχει ξεκινήσει ήδη ένα κύκλο επαφών στις Δημοτικές ενότητες του Δήμου Λοκρών και σύμφωνα με  πληροφορίες  έχει ως πρώτη επιλογή τα στελέχη που απάρτισαν τον συνδυασμό του κου Σκαμπερδόπουλου καθώς και δυσαρεστημένα στελέχη από τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου . 
Τέλος η κίνηση ΚΚΕ μετά από  χρόνια αρχηγείας του κου Γεώργιου Ρούσση  φαίνεται ότι αλλάζει αρχηγό .
Μεγάλο επίσης είναι το ερώτημα που τίθεται εδώ και αρκετό καιρό για το αν ο Δήμαρχος Λοκρών θα πρέπει να κατάγεται από την έδρα του Δήμου Αταλάντη η από και από άλλες περιοχές του Δήμου  Λοκρών. Εμείς θα υιοθετήσουμε πλήρως την άποψη του τέως Δημάρχου Μαλεσίνας κου Κωσταντίνου Δούρου ο οποίος τόνισε κατά την διάρκεια του συνεδρίου στο BATIS ότι  ΄΄το κριτήριο δεν είναι η πόλη καταγωγής του υποψηφίου αλλά τα προτερήματα του και ότι όλοι οι Δημότες Λοκρών είναι ισάξιοι ώστε να διεκδικήσουν τον Δημαρχιακό Θώκο ΄΄  




Για όλα τα παραπάνω ερωτήματα σχετικά με τις επικείμενες αρχηγίες των συνδυασμών αλλά και θέματα όπως αυτό της καταγωγής του υποψηφίου Δημάρχου  εμείς στο Λοκρών Κάλπες   δημιουργούμε στο εξής διαδικτυακές ψηφοφορίες.  Σε αυτές θα μπορεί κάθε πολίτης να παίρνει μέρος μόνο μία φορά σε κάθε κατηγορία διατηρώντας έτσι το αδιάβλητο των αποτελεσμάτων. Στη συνεχεία θα αρχειοθετούμε τα αποτελέσματα  σε ειδικό ένθετο στο  Λοκρών Κάλπες και το ἐν Λοκροῖς προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων. 
Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα να υπάρχει ''βήμα''μόνο από την εκλογική βάση   χωρίς την μεσολάβηση ''τρίτων'' που στόχο έχουν την παραπληροφόρηση των πολιτών.


Στόχος μας πάντα η αντικειμενική σας ενημέρωση.




Σ.Μ.














ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ Google Plus

About Λοκρών Κάλπες

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.