Καραναστάσης: Τι φέρνει το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας στη Φθιώτιδα




Στην ολομέλεια της Βουλής μίλησε χθες ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Αποστόλης Καραναστάσης, με αφορμή το νομοσχέδιο για την Γ/θμια εκπαίδευση στη χώρα μας.
Παράλληλα έκανε εκτενή αναφορά για τα αποκτήματα τόσο της Στερεάς όσο και της Λαμίας, που στηρίζονται πάνω στο νομοσχέδιο που ήδη εγκρίθηκε από τη Βουλή.
Σήμερα ο κ. Καραναστάσης προέβη σε μια γραπτή δήλωση όπου περιγράφει τι έρχεται στη Στερεά και ειδικότερα στη Λαμία, θέτοντας την τοπική Αυτοδιοίκηση προ των ευθυνών της όσον αφορά την χωροθέτηση των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου για τις σχολές που θα λειτουργήσουν σε τοπικό επίπεδο.
Ειδικότερα ο βουλευτής υποστήριξε:
«Η χτεσινή ήταν μια σημαντική μέρα για την Στερεά Ελλάδα και τη Λαμία.
– Κόντρα σ’ αυτούς που θυμήθηκαν μετά από 5 χρόνια να κλάψουν για το Πανεπιστήμιο Στερεάς που οι ίδιοι «σκότωσαν»,
– παρά την κοντόφθαλμη θεώρηση τοπικών παραγόντων που ξαφνικά αγάπησαν τα ΤΕΙ και σνομπάρουν τα ΑΕΙ, γιατί διαφωνούν στην ονομασία προέλευσης,
– σε πείσμα, τελικά, όσων συνεχώς βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος,
η περιφέρεια Στερεάς αποκτά 16 – 20 σχολές και τμήματα τριών μεγάλων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΕΚΠΑ, Θεσσαλίας, Γεωπονικό), με σταθερή παρουσία σε καλές θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης των Πανεπιστημίων.
Μαζί με τις σχολές αυτές αποκτά ερευνητικά κέντρα, τεχνολογικά πάρκα και σχολές διετούς επαγγελματικής κατάρτισης που συμπληρώνουν την εικόνα, με την σύνδεση της εκπαίδευσης τόσο με την παραγωγή και την αγορά, όσο και με την έρευνα και την καινοτομία.
Ειδικά στην έδρα της Περιφέρειας, τη Λαμία, μαζί με τα δύο υφιστάμενα τμήματα (Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική και Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών), θα ιδρυθούν και θα λειτουργήσουν Τμήμα Μαθηματικών και Τμήμα Φυσικής.
Τα τέσσερα αυτά τμήματα εντάσσονται στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ στη Σχολή Επιστημών Υγείας εντάσσονται το τμήμα Φυσικοθεραπείας, σε αναβάθμιση του αντίστοιχου ΤΕΙ, και, από το 2020, το τμήμα Λογοθεραπείας. 
Τέλος, εξασφαλίσαμε τη δέσμευση του Υπουργού να εξετάσει :
– τη δημιουργία τμήματος Γεωλογίας με έδρα τη Λαμία,
– την λειτουργία, στο πλαίσιο του Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, διετών προγραμμάτων σε τομείς με τοπικό επαγγελματικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον, η θεματολογία των οποίων θα καθορισθεί μετά από διαβούλευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τους τοπικούς φορείς.
Τώρα πρέπει και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Λαμία να μεριμνήσουν για την επίλυση των προβλημάτων χωροθέτησης των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του».
Πηγή  efthia.gr/


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ Google Plus

About Λοκρών Κάλπες

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.