Αυτοδιοικητικές 2019: Οδηγίες προς Ναυτιλομένους... Τι επιτρέπεται στην πολιτική


Αυτοδιοικητικές εκλογές σε περίπου 100 μέρες και τα επιτελεία των εκλογικών συνδυασμών που έχουν ανακοινωθεί  μέχρι στιγμής βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας. Στόχος όλων των αρχηγών  είναι η συμπλήρωση ψηφοδελτίου ώστε να είναι δυνατή η διεκδίκηση του Δημαρχιακού Θώκου του Δήμου Λοκρών αλλά και της Προεδρίας των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου μας.

Ο αριθμός των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων για τον Δήμο Λοκρών ανέρχεται στους 41 και προέρχεται από τον αριθμό των Εδρών του ΔΣ που είναι 27 συν 50% που προβλέπεται από τον νέο εκλογικό Νόμο.  Επίσης αύξηση των εδρών και αλλαγή της εκλογής προέδρου έχουμε και στα ΔΔ όπου πλέων ο Πρόεδρος θα εκλέγεται μεταξύ των 2 πρώτων ατόμων των 2 πρώτων εκλογικών συνδυασμών οι οποίοι θα ψηφίζονται από το σύνολο των εκλεγμένων.

Με το σημερινό μας άρθρο θέλουμε να ασχοληθούμε με αυτό που όλοι μας ονομάζουμε ''Αρχές και όρια στην Πολιτική''. Τι είναι το υγιές και τι όχι ? 

Υπάρχουν λοιπόν  αρχές, όρια και φραγμοί στην πολιτική αντιπαράθεση? Κανονικά πρέπει. Στην πράξη όμως έχει αποδειχθεί πως η αντιμετώπιση του πολιτικού αντιπάλου επιτρέπει τα πάντα. «Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων». Πόσες φορές έχουμε ζήσει την ίδια κατάσταση?Ή μάλλον πότε θα σταματήσει αυτός ο κατήφορος που πριονίζει θεσμούς και αξίες? Και το κυριότερο ερώτημα που γενάτε είναι : Θα το επιτρέψουμε? 


Πληροφορίες που φτάνουν αυτές τις μέρες στο Λοκρών Κάλπες κάνουν λόγο για αθέμιτες πιέσεις που δέχονται υποψήφιοι ή ενδιαφερόμενοι που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά...  Θεωρούμε την όλη κατάσταση επιεικώς απαράδεκτη και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τη σημαίνει ''εκλογική πίεση''  καταδικάζουμε τα γεγονότα από όπου και αν προέρχονται.

Επειδή πιστεύουμε λοιπόν ότι δεν είναι δυνατό  οι Αρχηγοί  των εκλογικών σχηματισμών που  διεκδικούν  τον Δήμο Λοκρών να καταφεύγουν σε τέτοιου είδους λύσεις θα τους παρακαλούσαμε να μαζέψουν - ελέγξουν τα επιτελεία τους.  Σκοπός του Ηγέτη είναι η Ένωση και όχι η Απειλή και ο Τραμπουκισμός και τέτοιου είδους ενέργειες προσβάλουν εσάς! 


Οδηγίες λοιπόν προς ναυτιλομένους ώστε να μην βρεθούν προ εκπλήξεως φιγουράροντας σε κάποια δημοσίευσή μας  να είναι στο εξής ποιο προσεχτικοί ...   Και αυτό δεν αποτελεί απειλή αλλά είναι η μοναδική αλήθεια...  Αφήστε λοιπόν τις κομματικές αθλιότητες και τα τεχνάσματα  του παρελθόντος και ασχοληθείτε  ενεργά με το αύριο του Τόπου μας... 

Το δικαίωμα στη υποψηφιότητα είναι δικαίωμα κάθε πολίτη εκτός από εξαιρέσεις στερήσεως εκλογικών δικαιωμάτων από την Δικαιοσύνη. Και είναι τιμή και απολύτως υγιές οι πολίτες να θέλουν να ασχοληθούν με τον Τόπο από οποιαδήποτε παράταξη τους αντιπροσωπεύει   Δεδομένου λοιπόν του δικαιώματος που λέγετε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ κάθε ένας είναι ελεύθερος να πράξη όπως επιθυμεί. Μην προσπαθείτε λοιπόν κύριοι με απειλές και τεχνάσματα να επιβληθείτε στον οποιονδήποτε γιατί στην ουσία του στερείτε το συνταγματικό δικαίωμα  στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι.   

και μην ξεχνάτε...


Τίποτε δεν μπορεί να είναι πολιτικά ορθό, αν είναι ηθικά λάθος.



Η Συντακτική Ομάδα του
Λοκρών Κάλπες

  









ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ Google Plus

About Λοκρών Κάλπες

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.