Από την ΚΥΔΕΠ και την ΕΑΣ Αταλάντης στον Αγροτικό ελαιουργικό συνεταιρισμό Λοκρίδας η ''Ένωση'' Μέρος Α'



Κάποτε υπήρχε ένας οργανισμός, μια υπηρεσία κρατική που η δουλειά της ήταν μεταξύ άλλων η ρύθμιση των τιμών (δια της αποθήκευσης ή της αποδέσμευσης ποσοτήτων) σε βασικά είδη όπως ας πούμε το σιτάρι. Ονομάζονταν “Κεντρική Υπηρεσία Διαχείρισης Εγχώριας Παραγωγής”.

Οι περισσότεροι τη γνωρίζουν με τα αρχικά της. ΚΥΔΕΠ!

Υπάρχει σήμερα ο Οργανισμός και ποιοι διαχειρίζονται τις εγκαταστάσεις που είχαν δημιουργηθεί για την ΚΥΔΕΠ ?



Η Ιστορία...

Στην Ελλάδα υπήρχε μία μεγάλη κρατική επιχείρηση που λεγόταν ΚΥΔΕΠ (Κυβερνητική Υπηρεσία Διακινήσεως Εγχωρίων Προϊόντων). Η ΚΥΔΕΠ έπρεπε λοιπόν να διαχειρίζεται  τα τριφύλλια, τα κριθάρια, καλαμπόκια, σιτάρια, το βαμβάκι και γενικώς ότι έχει να κάνει με την γεωργική παραγωγή, αν θεωρήσουμε ότι τα εγχώρια προϊόντα είναι γεωργικά και μόνον. Αντ' αυτού η ΚΥΔΕΠ παρέμεινε σχεδόν μόνον στα σιτάρια δι' ανθελληνικούς λόγους. Όταν δε αυτή η υπόθεσις δεν είχε πλέον κανέναν λόγο υπάρξεως, η ΚΥΔΕΠ διελύθη. 

Η ΚΥΔΕΠ για όλους τους παραπάνω λόγους που προαναφέραμε κατασκεύασε αποθήκες - σιλό και κτιριακές εγκαταστάσεις
Μετά το κλείσιμο της,οι εγκαταστάσεις της ΚΥΔΕΠ που κόστισαν δισεκατομμύρια δραχμές στον ελληνικό λαό, μετακύλησαν  στις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ)
Οι νεοι ΕΑΣ που δημιουργήθηκαν αποτελούνταν από το σύνολο των Γεωργικών Συνεταιρισμών της Γεωγραφικής Περιοχής που κάλυπτε ο νέος Οργανισμός.   
Έτσι έγινε και στην περίπτωση της ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΏΝ ΑΤΑΛΆΝΤΗΣ ο ΕΑΣ Αταλάντης κληροδοτήθηκε με τα περιουσιακά στοιχεία  αλλά και με τα χρέη της ΚΥΔΕΠ και αποτελούσε την ένωση-φορέα των Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιοχής μας.
 Εν συνεχεία και αφού και ο νέος φορέας που προέκυψε ως  ΕΑΣ Αταλάντης παρουσίασε και αυτός οικονομικά προβλήματα τα περιουσιακά στοιχεία και τα βάρη μετακύλησαν πρωτοβάθμια στον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Λοκρίδας με την επωνυμία η ''Ένωση''.  Γι αυτή λοιπόν την κατ επωνυμία ''ένωση'' που ο πραγματικός τίτλος είναι Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Λοκρίδας η Ένωση γίνεται λόγος στο σημερινό μας άρθρο.   
 
Προσπαθώντας ώρες να βρούμε Δεδομένα - Δημοσιεύσεις - Διακηρύξεις κ.α.  για τον συγκεκριμένο φορέα στο Διαδίκτυο σχετικά με τα Οικονομικά - Περιουσιακά του στοιχεία δυστυχώς δεν καταφέραμε να βρούμε ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΌ! Το μοναδικό που υπάρχει είναι  λίγα στοιχεία σχετικά με την σύστασή του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Λοκρίδας '''Ενωση''  και μια ανάρτηση από Λοκρικό μέσο που αναδημοσιεύοντας άρθρο του ''HOT DOG'' το 2015  έκανε λόγο για δανεισμό που έφτανε τα 10.000.000  του παλιού ΕΑΣ Αταλάντης από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος.  

 Κατά την ανάδειξη του θέματος όμως στα social media του εν Λοκροις  και προς ευχάριστη έκπληξη όλων μας, γίναμε αποδέκτες δεκάδων πληροφοριών και ερωτήσεων σχετικά με το θέμα .


Οι πολίτες ρωτούν ...

Σας επισυνάπτουμε μερικά από τα ερωτήματα που λάβαμε και που  θα μπορούσε ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Λοκρίδος η Ένωση να δώσει απαντήσεις:

  • Υπάρχει πίνακας που να αναφέρονται οι συγκεκριμένες κτιριακές εγκαταστάσεις?
  • Έχει βγει απόφαση από το ΔΣ του συνεταιρισμού με την οποία δίδονται ακίνητα του προς ενοικίαση ή προς πώληση?
  • Ποιοι είναι ήδη ένοικοι των ακινήτων? 
  • Υπάρχει η υπήρχε ανοιχτός Διαγωνισμός  εκμίσθωσης των χώρων σε επαγγελματίες ή σε ιδιώτες? Που έχει δημοσιευθεί αν υπάρχει?
  • Είναι Φορολογικά και Ασφαλιστικά ενήμερος  ο  συγκεκριμένος φορέας  και έχει δηλώσει τα συμφωνητικά μίσθωσης στην ΔΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ?
  • Απαιτείτε η σύνταξη προυπολογισμού - ισολογισμού στον συγκεκριμένο φορέα και αν ναι  σε ποια εφημερίδα έχει δημοσιευτεί?
  • Τι γίνεται με τις ιδιοκτησίες της ΄΄Ένωσης'' είναι δανειακά προσημειωμένες και αν ναι ποιες είναι αυτές? 
  • Ποια είναι η Επιτροπή εκμίσθωσης των ήδη εκμισθωμένων  χώρων  και ποιος ο πίνακας με το αντίτιμο των συγκεκριμένων μισθίων? 
  • Έχει δείξει ενδιαφέρων κάποιος επενδυτής για αγορά ακινήτου  ?
  •  Υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα στα ακίνητα? Σε ποιο όνομα εκδίδονται οι λογαριασμοί ρεύματος στα ήδη νοικιασμένα κτίρια?
  • Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λοκρίδος η ''ΈΝΩΣΗ'' αναλάμβανε ως το 2017 την ''Δακοκτονια'' της περιοχής από την ΠΣΕ ? Ποια ήταν τα ποσά?

Επειδή  ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Λοκρίδας η Ένωση δεν διαθέτει κάποιο mail ήταν αδύνατο να επικοινωνήσουμε μαζί τους.  Σας επισυνάπτουμε το mail μας lokronreal@gmail.com ώστε αν θέλετε να μας κοινοποιήσετε τις απαντήσεις σας προς δημοσιοποίηση.


συνεχίζεται...



Στόχος μας η σωστή ενημέρωση των Λοκρών Πολιτών










Για την συντακτική Ομάδα
του Λοκρών Κάλπες
Σ. Ι. Μ.







* Όπως είναι γνωστό οι πηγές μας από αναγνώστες  δεν αναφέρονται επί των δημοσιεύσεων.
 **Σε κάθε περίπτωση το Λοκρών Κάλπες διαθέτει τα διασταυρωμένα στοιχεία των καταγγελλόντων μόνο για χρήση και επίδειξή τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη μετά από συγκεκριμένη απόφαση. 
***Επειδή η '''Ένωση'' Αταλάντης δεν διαθέτει κάποιο mail ήταν αδύνατο να επικοινωνήσουμε μαζί τους .







ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ Google Plus

About Λοκρών Κάλπες

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.