Το μήνυμα του Μανώλη Κεφαλογιάννη για τις εκλογές από τη Λαμία


Άρθρο της κας ΑΠΟ 


Στα γραφεία της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας βρέθηκε σήμερα ο Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τέως Υπουργός κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη της Λαμίας.




Τον Ευρωβουλευτή καλωσόρισε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας, κ. Σπύρος Κωσταράς, ο οποίος ανέφερε ότι “έχουμε την τύχη και την χαρά να φιλοξενούμε στην πόλη της Λαμίας τον Μανώλη Κεφαλογιάννη. Από το πρωί πραγματοποιήσαμε μια σειρά συναντήσεων ξεκινώντας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κκ. Νικόλαο, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαμίας, το Δικηγορικό Σύλλογο, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καραΐσκο και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να καταγράψουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στην τοπική κοινότητα.”
Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος αφού υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερη χαρά του που βρίσκεται στη Φθιώτιδα για συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, τη Νομαρχιακή Επιτροπή και στελέχη της ΝΔ, με θέμα την Ευρώπη και τις επικείμενες Ευρωεκλογές.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές λέγοντας πως “έχουμε τέσσερις εκλογές : Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές και πιθανότατα και Εθνικές εκλογές. Σε αυτές τις αναμετρήσεις η ΝΔ προσδοκά να έχει μια περήφανη νίκη. Αν γίνουν και οι Εθνικές εκλογές μαζί, θέλουμε αυτοδυναμία και κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.”
Όσον αφορά τις Ευρωεκλογές τόνισε ότι “στην Ευρώπη γίνονται πολλά και σημαντικά πράγματα και θέλουμε να έχουμε ενισχυμένη εκπροσώπηση διότι θέλουμε να υπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εθνικά μας θέματα και τις αναπτυξιακές πολιτικές της Ελλάδας, της ευρύτερης περιοχής της Στερεάς Ελλάδας και ιδιαίτερα του Νομού Φθιώτιδας που σήμερα επισκεπτόμαστε.”

Οι Ευρωεκλογές είναι απόλυτα πολιτικοποιημένες και ο κόσμος θέλει να περάσει πολιτικά μηνύματα

Σχετικά με την εκτίμηση του σε ό,τι αφορά στην προσέλευση των πολιτών στις κάλπες για τις Ευρωεκλογές, υποστήριξε ότι “η παρουσία των πολιτών στις Ευρωεκλογές θα είναι ενισχυμένη, γιατί οι Ευρωεκλογές είναι απόλυτα πολιτικοποιημένες και ο κόσμος θέλει να περάσει πολιτικά μηνύματα.”


Μιλώντας για τις Περιφερειακές εκλογές, επεσήμανε ότι η ΝΔ θέλει αποτελέσματα με πολιτικό μήνυμα διότι όπως χαρακτηριστικά είπε “οι μικρές κυβερνήσεις των περιφερειών με βάση την αρχή της επικουρικότητας με την ΕΕ, έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν και να υλοποιήσουν συγκεκριμένα προγράμματα, που θα δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.”
Ο κ. Κεφαλογιάννης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις Δημοτικές εκλογές για τις οποίες τόνισε ότι στόχος της ΝΔ είναι τα στελέχη που αντλούν την καταγωγή τους από το κόμμα, να κερδίσουν τις εκλογές για να μπορούν να συνεργαστούν το επόμενο διάστημα.

Με μια σφαίρα σκοτώνεις τον εχθρό σου, με την ψήφο σου σκοτώνεις το μέλλον των παιδιών σου

Ένας σπουδαίος πολιτικός 250 χρόνια πριν, ο Αβρααμ Λινκολν, έλεγε ότι με μια σφαίρα σκοτώνεις τον εχθρό σου, με την ψήφο σου σκοτώνεις το μέλλον των παιδιών σου. Σε αυτές τις κρίσιμες περιόδους που ζούμε, σε αυτές τις τέσσερις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις για να μπορέσει η χώρα μας να βγει με το μικρότερο δυνατό κόστος από τις δυσκολίες τις οποίες ζει θέλουμε τη συνηγορία, τη βοήθεια και το συντονισμό με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, σε ένα εθνικό προσανατολισμό, μια εθνική στρατηγική με εθνική συναίνεση και με εθνική στόχευση να βρούμε αυτά που μας ενώνουν”.
Ο Ευρωβουλευτής αναφερόμενος στη σημερινή του επίσκεψη στη Λαμία πρόσθεσε ότι “η ΝΔ μπορεί να κερδίσει αυτές τις εκλογές, τουλάχιστον όλες οι μετρήσεις της κοινής γνώμης αυτό λένε, η καλύτερη μέτρηση της κοινής γνώμης είναι η δημοσκόπηση της χειραψίας, την οποία είδαμε στη Λαμία και τη Φθιώτιδα”.

Κοινωνική πολιτική με δανεικά είναι κοινωνική απάτη

Σε ερώτηση αναφορικά με τα πρόσφατα επιδόματα και τις παροχές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κεφαλογιάννης, έκανε λόγο για κοινωνική πολιτική με δανεικά, τονίζοντας ότι ”Αν πραγματικά η κυβέρνηση ήθελε και μπορούσε να μοιράσει κοινωνικό μέρισμα έπρεπε να το κάνει στην αρχή ή στο μέσο της 4ετίας κι όχι 70ημέρες πριν από τις εκλογές στέλνοντας το λογαριασμό στην επόμενη κυβέρνηση, που θα είναι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται την κοροϊδία και την προσέγγιση λαϊκισμού της σημερινής κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα.”

Η ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ σε στελέχη φαίνεται σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος

Τέλος, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις δύο υποψηφιότητες για το Δήμο Λαμιέων, αυτές του κ. Σταυρογιάννη και του κ. Καραϊσκου, οι οποίες προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ, μετά από σχετική ερώτηση. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι “η ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ σε στελέχη φαίνεται σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος. Γι αυτό και δεν υπάρχουν υποψήφιοι από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στην περιοχή της Λαμίας και είναι λογικό να υπάρχουν φιλοδοξίες από διάφορα στελέχη. Κατά κανόνα η ΝΔ δε δίνει χρίσμα στις τοπικές εκλογές, με εξαίρεση του μεγάλους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει με τον Κλεισθένη η λογική της ακυβερνησίας,αφού κάποιος δήμαρχος ακόμα και να εκλεγεί με ποσοστό 50% μπορεί να μην έχει πλειοψηφία στο περιφερειακό συμβούλιο.”
Αυτό που θέλουμε από τα στελέχη της ΝΔ είναι με ευπρεπή τρόπο, όπως αρμόζει στην ιδεολογία του κόμματος, να πάνε στον προεκλογικό αγώνα και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις συνεργασίας για την επόμενη μέρα”, κατέληξε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Πηγή  www.stereanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ Google Plus

About Λοκρών Κάλπες

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.