Δήλωση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς, Κώστα Μπασδέκη, για την Υγεία


Στα πλαίσια της δημιουργίας εντυπώσεων και προκειμένου να αναδείξει την δήθεν προσφορά του στον τομέα της υγείας, στον λαό της Περιοχής, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης χρησιμοποίησε μεγάλα λόγια, παρουσιάζοντας ένα  πρόγραμμα  για την υγεία ,  που δίνει τη δυνατότητα σε ανασφάλιστους πολίτες, κατοίκους ορεινών-ημιορεινών περιοχών και άγονων γραμμών, Ρομά, ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων, να υποβληθούν σε αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις γυναικολογικές-παιδιατρικές-καρδιολογικές-pap test), να εμβολιαστούν κατά της ηπατίτιδας Β και τα παιδιά να υποβληθούν σε οδοντιατρικό έλεγχο.

Χρήσιμο είναι το πρόγραμμα αλλά πόσοι συνάνθρωποί μας καλύπτονται και για πόσο χρόνο;

Ας μιλήσουμε για την ουσία που την βλέπει κάθε μέρα  μπροστά του ο καθένας που έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Και η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ άφησαν τα νοσοκομεία με χιλιάδες ελλείψεις σε γιατρούς , νοσηλευτικό προσωπικό , με ελλείψεις σε  υλικοτεχικό εξοπλισμό με σοβαρές καθυστερήσεις στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό τους.  Τελευταίο τραγικό παράδειγμα η έλλειψη παιδοχειρουργού στην Λαμία που οδήγησε στον θάνατο την  14 χρονη μαθήτρια  μετά από  διακομιδή στη  Λάρισα. 

Ο κ  Μπακογιάννης αποδέχεται την συνύπαρξη του ιδιωτικού  και του δημόσιου  τομέα υγείας . Έτσι όσοι έχουν χρήματα θα επιλέγουν τον ιδιωτικό τομέα  και στα διάφορα προγράμματα  ,όπως και στα δημόσια νοσοκομεία  που θα λειτουργούν υποβαθμισμένα  θα στρέφεται η φτωχολογιά , που θα δέχεται όμως την « συμπόνια και την κοινωνική αλληλεγγύη» της πλουτοκρατίας.

Ο κ. Μπακογιάννης η  ΝΔ , το ΠΑΣΟΚ , ο ΣΥΡΙΖΑ, στήριξαν και στηρίζουν τις αντιλαικές πολιτικές που βλάπτουν σοβαρά και την υγεία. Αποσιωπούν πως η εμπορευματοποίηση της υγείας είναι το πρόβλημα που  αποτελεί ζωντανή έκφραση της  βαρβαρότητας που ζούμε σήμερα.  Αποσιωπούν πως  η ικανοποίηση των αναγκών του λαού σε υπηρεσίες υγείας είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να προσφέρονται σε όλο τον λαό δωρεάν και σε υψηλή ποιότητα .Προκαλούν το λαικό αίσθημα όταν ισχυρίζονται   πως τα προβλήματα της υγείας είναι  θέμα κοινωνικής αλληλεγγύης  και φιλανθρωπίας.

Ρίχνουν στάχτη στα μάτια των λαικών στρωμάτων και συνεργάζονται   με κάποιες ΜΚΟ που με το αζημίωτο κάνουν τη δουλειά τους βολεύοντας από την μια τον κ. Μπακογιάννη να δίνει βαρύγδουπες συνεντεύξεις και από την άλλη την κεντρική εξουσία  να δίνει  λίγα χρήματα , σε λίγες υπηρεσίες και για λίγους εξαθλιωμένους συνανθρώπους μας.


Απέναντι σε αυτή την αντιλαική πολιτική, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θέτει την σταθερή και αταλάντευτη αγωνιστική της στάση

·Ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας.
·Για ενιαίες, αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα υπηρεσίες υγείας.
·Για καλά στελεχωμένα και εξοπλισμένα Νοσοκομεία. Για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας που καρκινοβατεί.
·Για οργανωμένη καθολική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας,
·Για την σωτηρία και την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας.
·Για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με πλήρη δικαιώματα ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και παραιατρικού προσωπικού.
·Για κατάργηση κάθε μορφή εισιτηρίων και συμμετοχής σε όσους χρειάζονται τις υπηρεσίες υγείας.
·Για δωρεάν φάρμακα σε όλους όσους τα χρειάζονται.

Πηγή https://tvstar.gr/perifereiakes-ekloges-articles/103344-dilosi-tou-ypopsifiou-perifereiarxi-stereas-kosta-basdeki-gia-tin-ygeia
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ Google Plus

About Λοκρών Κάλπες

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.