Ο Γιάννης Σαρακιώτης για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου: «Στο τέλος όλοι θα κριθούμε από τις πράξεις μας»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση
του υποκατώτατου: «Στο τέλος όλοι θα κριθούμε από τις πράξεις μας»

«Πλήρως ικανοποιημένος» δήλωσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Γιάννης Σαρακιώτης επ’ αφορμή της ανακοίνωσης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και την κατάργηση του λεγόμενου «υποκατώτατου μισθού». Ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε συγκεκριμένα:
«Μετά την 21 η Αυγούστου και το τέλος των μνημονίων, έχει ανατείλει μία νέα εποχή για τη χώρα μας. Με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και την προώθηση των αναγκαίων θεσμικών τομών,μπορούμε πια να κάνουμε πράξη όλα αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε τοπροηγούμενο διάστημα. Ο νέος κατώτατος μισθός ύψους 650 ευρώ είναιπροσαυξημένος κατά 11% σε σχέση με τα μέχρι πρότινος 586 ευρώ.
Παράλληλα, καταργείται το όνειδος της μνημονιακής περιόδου, ο λεγόμενος «υποκατώτατος μισθός» ο οποίος αφορούσε νέους κάτω των 25 ετών και ανερχόταν στα 511 ευρώ. Οι συγκεκριμένες αλλαγές θα συμβάλουν αναμφισβήτητα στον περιορισμό των ανισοτήτων, στην ενίσχυση του εισοδήματος των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων και στην εν γένει τόνωση της πραγματικής οικονομίας μέσω της αύξησης της ζήτησης. Από την ανεργία του 27%, τη «μαύρη εργασία» του 20% και τις διαρκείς περικοπές των μισθών το 2015, πλέον έχουμε οδηγηθεί σε ανεργία 18% και δημιουργία 350.000 θέσεων εργασίας, «μαύρη εργασία» 9% και μία ευδιάκριτη αναπτυξιακή προοπτική όσον αφορά τους μισθούς».
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ Google Plus

About Λοκρών Κάλπες

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.