Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: Μετά τη «σκευωρία» άκρα του τάφου σιωπή


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ. Σαρακιώτης: «Μετά τη «σκευωρία» άκρα του τάφου σιωπή»

Ζωηρή ήταν η συζήτηση του Βουλευτή Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννη Σαρακιώτη, με τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρώτη Είδηση». Ο Βουλευτής είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε σημαντικά θέματα της επικαιρότητας, ενώ στην αρχή είχε μια έντονη στιχομυθία με τον Βουλευτή της Ν.Δ. Μάριο Σαλμά σχετικά με τη δικογραφία και την άρση ασυλίας του κ. Σαλμά για τις υπερτιμολογημένες αρθροσκοπήσεις, υπενθυμίζοντας ότι:
«Επί ημερών της Ν.Δ. εκτινάχθηκε το κόστος της συγκεκριμένης εξέτασης αρθροσκόπησης στα 1.500 ευρώ και φταίει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που το μείωσε στα 300 ευρώ, επειδή δεν το μείωσε από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης;»
Στη συνέχεια, ο κ. Σαρακιώτης απάντησε σε ερωτήσεις για τα ζητήματα τόσο του κ. Θεόδωρου Τσουκάτου όσο και του κ. Νίκου Γεωργιάδη σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι:
«Το θέμα του κ. Τσουκάτου και των χρημάτων, που κατέβαλε η Siemens στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., δεν το αναδεικνύουμε εμείς, αλλά η ίδια η ελληνική δικαιοσύνη. Δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να λάβει απαντήσεις για τα 16 δις δρχ. τα οποία κατέληξαν στα ταμεία ενός πολιτικού κόμματος, για όσα συνέβαιναν πριν το 2009 και πως χρεοκόπησε η χώρα; Όσον αφορά το θέμα του κ. Γεωργιάδη, πρώην Βουλευτή της Ν.Δ. και στενού συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, καταδικάστηκε από την ελληνική δικαιοσύνη σε πρώτο βαθμό σε 28 μήνες φυλάκιση και καταβολή προστίμου, γιατί ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια. Επίσης, ήταν παρόντα στη δίκη κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. και πολλά εξ αυτών συνεχίζουν να υπερασπίζονται τον κ. Γεωργιάδη. Αν ήταν μία καθαρίστρια, η οποία θα καταδικαζόταν σε κάποιους μήνες φυλάκιση, δε φαντάζομαι να ανέβαιναν στα κάγκελα τα στελέχη της Ν.Δ.. Όμως, για τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος καταδικάστηκε για ένα ειδεχθές αδίκημα, υπάρχει μεγάλη αναταραχή στη Ν.Δ.. Ήταν «σκευωρία» μέχρι πριν κάποια χρόνια και λοιδορήθηκε ο δημοσιογράφος, που ανέδειξε το θέμα, ενώ τώρα επικρατεί «άκρα του τάφου σιωπή»».
Επιπροσθέτως, παραθέτοντας την άποψή του για τη διαμόρφωση της ατζέντας των ημερών, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε ότι:

«Προσωπικά θα προτιμούσα να συζητούσαμε για τα πεπραγμένα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο χώρο της υγείας. Από εκεί που ο Άδωνις Γεωργιάδης ως Υπουργός Υγείας το 2013 έλεγε ότι «δεν μπορούμε να καλύψουμε όλους τους Έλληνες πολίτες», αυτή η κυβέρνηση το 2016 με νόμο της κάλυψε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους συμπολίτες μας, προκειμένου να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία. Πραγματοποιήθηκαν 18.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία μέσω Α.Σ.Ε.Π., τα οποία κατέρρεαν, ενώ 5.500 βρίσκονται σε αναμονή. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. χρωστούσε 2 δις ευρώ στις αρχές του 2015, τα οποία μηδενίστηκαν. Επίσης, το έλλειμμα των 700 εκατ. ευρώ των νοσοκομείων έχει μετατραπεί σε πλεόνασμα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ Google Plus

About Λοκρών Κάλπες

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.